esmaspäev, 18. jaanuar 2010

Suusutusest, nii ja naa

Kõik blogid siin pasundavad muudkui suusatamisest. Et kus ja kui palju ja kui tubli.
Njaa, et ilus talv ja pool meetrit lund. Peab lausa.
Nii ka mina.

Ma pole eriline spordifanatt kunagi olnud. Nii oma lõbuks, see veel kuidagi läheb, aga jah..
Noh suusatamise tipphetked jäid minul kusagile 14-15 aastase pubeka aegadesse kui kodumetsas üpris pika täitsa oma marsruudi leiutasin ja siis tollase olümpia-aasta (kus need olümpiamängud huvitav 1994 võisid toimuda?) sangaried jäljendades igapäevaselt selle tuuri ette võtsin. Olin lummatud, sillas, pöördes. Joonistasin lumeleoparde ja kirusin, et see veebruar ka nii lühike kuu peab olema.
Peale kooli on aga piikkad-piikkkad vahed sisse jäänud.
Kuni nüüdseni, mil otsustasin ka oma roostes luud-kondid jälle suusavormi ajada.

Noo, leidsin pööningult ühed suusad (puust ja Visu omad). Kepid ka ( no veitsa lüheldasevõitu, a käravad küll). Suusasaabastega oli kõige keerulisem. No ei ole.. Tee või tina. Viimaks võlusin siiski mingid eelajaloolised saja kilekoti ja muu pahna seest välja.
Ega siis polnudki pikemat pidu ega kaksipidi mõtlemist, teiste kirjutuseeskujudest inspireerituna metsa poole ajama ja suusutama!
...
...
Oh, oleks see kõik siis nii lihtne kui kogu kammajaad siin tagantjärele kirja panna!

Avastus nr 1: Metsas on lumi. NB! SÜGAV, puutumatu LUMI.
Avastus nr 2: Seisnud suuski oleks vaja enne kasutamist määrida, muidu nad EI LIBISE.
Avastus nr 3: Ilma eesoleva rajata on sügavas lumes raske (loe: võimatu) edasi liikuda, rääkimata suusatamise imiteerimisest.
Avastus nr 4: Juuksed oleks tulnud enne kõva sportimist korralikult kinni panna. On üpris ebamugav, kui tukk kogu aja, mil sa ennastunustavalt suusutada ponnistad, sul silme ees virvendab ja sa lumise kindaga seda eemale pühkides omal näonaha ketendama hõõrud.
Avastus nr 5: Vasaku suusa klamber ei püsi kinni. ( järeldus: suusatades saab sooja küll, kui iga 2 meetri tagant lõdvaksvajunud klambrit lahti ja siis uuesti kinni kakkuda ning seejärel suuskadel tasakaluharjutusi sooritades lummeuppunud suusakeppe taga otsida).
Avastus nr 6: Järgmisel päeval peale 27 minutit kestnud suusutamise imiteerimist on lihased väga haiged. Seejuures mitte jalgade-, vaid üllatus-üllatus, hoopis KÄTE omad (huvitav küll, kas ma suusatasin siis käte peal ve?).

2 kommentaari:

  1. Unusta need puust lauad ära... nendega saba matkata, mitte suusatada. Mine kuhugi, kus on rajad ja kust saab varustust laenata. (Harku, Kõrvemaa, Kääriku... Ma ei tea, kus Sa elad...) Ja proovi siis!

    VastaKustuta
  2. Tähelepanu !!!

    minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing
    Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 1 nädal tehing.

    Attention !!!

    my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 1 week transaction.

    VastaKustuta