neljapäev, 15. oktoober 2009

sügistormide hooaeg

Oh õnne, pääsesin hommikul siiski saarele tagasi, kuigi juba hommikul kogus tuul hoogsasti jõudu ja päeva peale torm muudkui paisus. Ilm oli omamoodi imeline – küll kõva kohiseva tuulega, aga selge –taevas oli mitmevärviline, samuti on hästi silmailu pakkuvad praegu erkkollased puud, mis mändide sügavrohelise taustal hästi esile tulevad, ja aeg-ajalt vilkus päikegi.
Jõudsin pääle tööd oma tühja ja külma koju, tegin tavapäraseid toimetusi, jutustasin oma kutsudega, harjutasin reedeseks raamatututvustuseks ja aknast välja kiigates ei suutnud ikka nagu uskuda, et merel võiks olla nii tugev torm, et laev taas ei liigu.
Hmm, selgus siiski, et on, ja mu armsat tütreraasu ei saabu täna tagasi ...Sain üksildase õhtuga tühjas elamises eneselegi üllatuseks väga hästi hakkama –olin agar, kütsin hoolega ja koristasin ja …
Pelgasin õige pisut õhtust uinumist kui tean, et kogu korter ja maja on inimtühjad ja mina ainuke elav hing selles. Aga püüdsin siis mitte väga palju sellele mõelda, jõin enne uinumist meega teed, panin Liisi Koiksoni Väikeste Asjade plaadi tasakesi taustaks ja seadsin oma padja hästi kõlari lähedale. Tekkiski tunne, et Liisi laulab täpselt mulle kõrva oma maheda vaikse häälega ja võtsin juba peale talvise villase teki, mis andis hästi sooja. Tuppa heljus peaaegu kohe hästi hubane olemine ja unega mingeid probleeme ei tekkinud. Hoopis hästi hea tasakaalu saavutamise ja väljapuhkamise tunne oli. Turvaline üksindus tundub minule küll alati teraapiliselt mõjuvat.
Ainult et saar jääb selles sügisehallis ajuti kuidagi kaugeks. Ei kontakteeru enam minuga. Või hoopis mina temaga? Ja asi võib ka selles olla, et praegu nii kaootiliselt muudkui edasi-tagasi pean liikuma, mitu korda nädalas mandril viibima. Siis ongi nii, et paar saarel veedetud päeva ei anna veel õdusat olemist tagasi ja lõppkokkuvõttes hakivad kogu elamise mõnu, mida praegu ju nii hädasti vajaksin, viimseni ära. Loodan siiski olemasolevaid võimalusi saarel ja saarega olemiseks võimalikult hästi ära kasutada. Kes teab, kas ja millal need võimalused uuesti avanevad..

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar