kolmapäev, 7. oktoober 2015

5 aastat


Aeg-ajalt juhtub, et käin oma siinses blogis veel nostalgitsemas, asju üle lugemas ja tagasi vaatamas, mida ma tegin ja mõtlesin ühel või teisel ajahetkel oma saareelus. Vaatan kahjutundega oma blogrolli- kui palju toredaid blogisid, mida kunagi järjepidevalt lugesin ja sealsetele kirjutajatele kaasa elasin, aga nüüd enam kuidagi ei jõua. Vahel vilksab peast läbi mõte, mis oleks kui...? Kui hakkaksin isegi uuesti blogima, oleks nii tore, vabastav, oma mõtteid ja muljeid taas jagada, aga... Tjah, on nii mõnigi aga. Näiteks jagan oma reaalset elu praegusel hetkel rohkemate inimestega kui 5 aasta eest. Tekib küsimus, kas ja kui palju ma nende tegemisi peaksin kajastama, kas see neile üldse meeldiks. Ehkki teistpidi võttes on see siiski eeskätt minu enda blogi, milles põhirõhk minul endal, minu mõtetel, tundmustel, tegemistel. Ja nii ma otsustasingi uuesti proovida. Kindel on see, et nii sageli ma enam blogida ei jõua, kui seda mõne aasta eest tegin, aga kui tunne ja võimalus tekib, püüan nüüdsest taas siia lehekülgedele üht-teist üles panna. Ja ka teie omi, armsad blogisõbrad, taas lugema hakata.
Esimese postituse pealkirjastasin nii, nagu seda tegin, üsna mitmel põhjusel. Esmalt on see ajavahemik hetkel nii ehk naa esiplaanil nii ühe toreda telesaate näol, mida huviga igal reedeõhtul jälgin ja mis tekitab iseeneses samu mõtteid, millest kõnelevad seal olevad külalisedki, kui teiseks saab kohe-kohe minu enda eluski taas täis üks tinglik viisaastak.
Ma pole oma sünnipäevi ega juubeleid kunagi üleliia tähistnud ega ole ka see inimene, kes viitsiks neil puhkudel midagi korraldada või kedagi kokku kutsuda. On tore, kui teised sel puhul meeles peavad. Kui mitte, siis olen küll hinges ehk pisut kurb ja pettunud, aga välja seda suuremat ei näita ning ega sest sünnipäevatamisest mu elus tegelikult suuremat muutu. Nüüd, oma 35. juubeli eel olen pisut ärev- – kas üldse ja miks ma peaks seda tähistama? Rangelt võttes on see vaid üks muutuv number kord aastas ja ega ma ühtki eelnevat juubelit oma elus ka eriti suurelt võtnud pole. Seekordne on ilmselgelt veelgi võimatum lihtsalt selle pärast, kuidas mu elu hetkel kujunenud on. Olud on teised ja mõtlengi, mis oleks, kui jätaks selle numbrivahetuse seekord hoopiski tähelepanuta, et see oleks lihtsalt sama veidike nukrameelne ja üksildane reede, nagu neid mu elus sel aastal järjepanu on ette tulnud ja küllap tuleb veel? Vähemalt täna, siin ja praegu mõtlen ma nii, mis saab 2 päeva pärast, eks elu ise näitab. Seoses numbrivahetusega aga mõtlesin küll ajas esmalt veidi tagasi ja seejärel ka veidi ettepoole vaadata.
Nojah, minevikus sorida ja nostalgitseda on mulle alati tohutult meeldinud, ei saa isegi aru, kuskohast või miks see tuleb. Siinsed blogileheküljed on aga just paras koht, kus kiigata 5 aasta taha ja mõelda, kas, kes ja kuhu suunas vahepeal muutunud on.
Minu elus on vahepealse 5 aastaga muutunud peaaegu kõik- nii elu- kui töökoht, pereelu ja suhtumine nendesse kõikidesse. Üldjoontes saab öelda, et kõik on läinud ainult paremaks ja välisel vaatlusel saan kõigega ainult rahul olla. Kui oleksin sedasama kirjutist paberile pannud nii aasta või ka kaks tagasi, oleksin vist hõisanud lausa, et mul on unistuste elu ja peaaegu kõik soovid täitunud, et ma olen ise saanud üleni selleks rahumeelseks, enesekindlaks ja toredaks inimeseks, kelleks alati saada olen soovinud. Siin ja praegu ma sedasama enam sajaprotsendiliselt väita ei saa, sest oleks väga igav, kui elu olekski kuust kuuse ja aastast aastase üks suur roosamanna. Tuleb välja, et elul on siiski mulle veel nii mõnedki riukalikud õppetükid varuks ja need keerukused iseendas ja oma lähedaste elus tuleb mul veel ära õppida, seejuures ilma liigselt virisemata. Millised need raskused ja tagasilangused on, nendest tuleks teha terve eraldi postitus ja kui leian endas selleks piisavalt jõudu, tahtmist ja aega, siis see ühel hetkel siia lehekülgedele ka ilmub.
Kõige suurem, tähtsam ja ilusam muutus mu elus on kindlasti see, et minu pere on hetkel täpselt poole suurem kui 5 aastat tagasi, mul on hooliv, armas ja üdini hea N, ilma kelleta vist küll ühtki toimunud suurtest muutustest poleks teoks saanud
Mul on nüüd ühe tirtsu asemel kaks! Nimetame neid siis suureks tirtsuks ja pisipõnniks. Kui esimene neist on omadega jõudnud parasjagu rinda pistma hakata kõigi teismeea murede, rõõmude, valudega ja seda nii, et ükski majuline neist päriselt puutumata ei jää, siis pisipõnnil on täis vaevalt pool eluaastat ja tema maailmaavastamisel silma peal hoidmisele kulubki hetkel lõviosa minu emapuhkusest. Siitsamast koduseinte vahelt saavad minu elus hetkel alguse ka kõik minu suured rõõmud ja väikesed mured ja kui päris lõpuni aus olla, siis vahepeal ikka vastupidi ka, et väikesed rõõmud ja... aga see selleks.
Mis veel? Maaelu on taas linnaelu vastu vahetatud ja suures oas olen ma oma valikuga väga rahul. Kui N mõnel hetkel ikka heietab, mis oleks, kui koliksime ikka maale, siis hetkel ma selleks veel valmis pole. Lihtsalt sai see etapp minu jaoks läbi ja limiit täis, siiani pole peaaegu et ühtki argumenti, mis veenaks tagasi minema. Ma ei ole seda ust enda elus kaugeltki lõplikult sulgenud ja väga võimalik, et olengi ühel hetkel sel pisikesel saarel, mis mind omamoodi siiani väga hoiab, looduse ja vaikuse rüpes tagasi, aga mitte veel. Ilmselt mitte ka lähema 5 aasta jooksul. Linnas on veel piisavalt tore- on kohad, kus käia, kui melanhoolia peale surub. Inimesi on lihtsam enda juurde kutsuda või ise nende juurde pääseda. Mitte et ma seda eriti sagedasti teeksin, aga hea on teada, et vajadusel on see võimalus olemas.
Ja lõppu veel küsimus- mis võiks olla saanud minust 5 aasta pärast? Eriti paljut ma oma elus muuta enam ei tahaks, loodan, et ka 5 aasta pärast elame ja suhtleme kalli N-ga sama loomulikult, rahulikult ja ausalt kui seda hetkel teeme. Suurim lootus on muidugi see, et meie ühist aega oleks veidikenegi rohkem kui nüüd, aga ka see on teema, mis väärib päris eraldi postitust ja suurt ning põhjalikku läbimõtlemist enne seda.
Viimasel ajal on küll minus ehmatava hooga kasvanud soov järgneva viisaastaku jooksul seista N-i ja kogu maailma ees ka maani valges kleidis, et teha see üks ja ainuke päev oma elus selliseks, kus esmalt ise tunda ja ka ilmale teada anda, kuiväga õnnelik ma selle ühe ja ainsa OMA inimese üle oma elus olen. Arvan, et iga naine väärib seda ühte ilusaimat päeva oma elus, oma kallima kõrval. Tööl tahan ikka suuresti sedasama teha- raamatud, kirjutamine ja õpetamine on minu elus just need asjad, mis mulle enim meeldivad ja korda lähevad, nendega seonduvaid töid suudan enim nautida ja loodan, et ka tulevikus saab see nii olema.
Sama lugu on tantsuga-olen just sel sügisel leidnud endas jõudu sellega uue innuga tegelema hakata, tähenduslik 7 aastat sai juba möödunud hooajaga mööda ja ühes sellega ka kahtlemiste ja kriisi aeg. Lisaks loodan, et leian taas tee jooga juurde, mida olen vahelduva eduga harrastanud poole aasta kaupa, kuid hetkel, viimase aasta jagu, enam mitte. Põhjuse mittetegelemiseks leiab alati, nagu öeldakse, hoopis keerukam on võtta aeg maha ja öelda endale, et tahan ja vajan seda tegelikult enda ellu.
Mõned sisimad soovid on veel, aga need on alles kas nii värsked või poolikud, et sõnadesse kätkeda neid veel ei oska, Kindel on see, et üks osa neist puudutab nii minu kirjutamisi kui uusi hobisid ja teine osa on veelgi isiklikumat laadi kui pulmad, aga eks iga asi omal ajal. Kas siis õigel ajal või pisut hiljem

25 kommentaari:

  1. Et vahepeal siis selline kosutav blogipuhkus :)

    VastaKustuta
  2. no lõpuks saabus see elumärk :)
    edaspidi detailsemalt, ette tänades :D

    VastaKustuta
  3. no lõpuks saabus see elumärk :)
    edaspidi detailsemalt, ette tänades :D

    VastaKustuta
  4. Kas teil on vaja laenu?
    oleme Krediteerimise Sihtasutuse oleme Financial pakkuda, me oleme siin, et sind aidata,
    Kas teil on vaja laenu alustada oma äri? Kas teil on vaja laenu, et teha oma unistuste karjääri tulevad?
    Kas olete olnud Keera panga poolt? Anname laenu 2%,
    muretse enam me oleme siin, et panna naeratus oma nägu,
    Täpsemat võite meiega täna:
    raymondloanfirm@hotmail.com

    Logi Raymond
    Tegevdirektor,
    Krediteerimise Sihtasutuse

    VastaKustuta
  5. Parim koht saada lahendust oma rahalisi probleeme (martinezlexiefirm@gmail.com) !!!

    Minu nimi on Nicole Marie, ma elan USAs ja elu on elamist väärt mugavalt mina ja mu pere ja ma tõesti ei ole kunagi näinud headus näidanud mulle seda palju minu elus, sest ma olen hädas ema koos kahe lapsega ja mul on läbimas tõsine probleem, kuna mu abikaasa tekkinud kohutav õnnetus viimase kahe nädala jooksul, ja arstid väitnud, et ta peab läbima õrn operatsioon teda oleks võimalik uuesti kõndima ja ma ei saa endale arveid oma operatsiooni, siis ma läksin panka laenu ja need omakorda mind maha märkides, et mul ei ole krediitkaarti, sealt jooksin oma isa ja ta ei suutnud mind aidata, siis kui ma vaatasin yahoo vastuseid sattusin Jumala kartes mees (Martinez Lexie), kes annab laene taskukohase intressimäär ja mul on olnud kuulda nii palju petuskeemid internetis peamiselt Aafrikas, kuid see minu lootusetu olukord, mul polnud valikut, kui anda see katse tingitud asjaolust, et ettevõtte on pärit United State of America ja üllatavalt see kõik oli nagu unenägu, ma sai laenu $ 82,000.00 USD ja i eest tasusid mu abikaasa operatsiooni ja jumal tänatud täna on ta ok ja saab kõndida, minu pere on õnnelik ja ma ütlesin endale, et ma karjuma maailma imet see suur ja Jumala kartes Man Martinez Lexie tegi mulle ja minu pere; nii et kui keegi on reaalne ja tõsine vajadus laenu ärge võtke seda JUMAL kartes mees e-posti teel: (martinezlexiefirm@gmail.com) või Ettevõtte kodulehel: http://lexieloans.bravesites.com või tekst: 18168926958 tänu




    VastaKustuta
  6. Me töötame alusel seaduslikult liigkasuvõtjatelt 1951 pakume kohe raha laenude valitsuse ja erasektori töötajatele. Me pakume parimat teenust teile.
    Sa pead raha kiiresti?
    * Väga lihtne ja kiire ülekanne pangakontole.
    * Tagasimaksmine algab kaheksa kuud pärast saad oma raha.
    deposiidikonto
    * Madalad intressimäärad 2%
    * Tagastamine pikaajalise (1-30 aastat) jooksul.
    * Mõiste laenu makstakse igakuiselt ja on paindlik.
    * Kui kaua läheb aega, et rahastada? Pärast esitada laenutaotlus
    Võite oodata esialgse vastuse vähem kui 24 tundi.
    Rahastamise 72-96 tundi pärast teabe saamist peame.
    pärit
    Võtke oma krediitkaardi volitatud ja litsentseeritud litsentsi.
    Finantsabi teistes riikides.
    Täpsemat teavet ja taotlusvorme ühendust neid laene.

    E-post: Thecommunityloancompany@gmail.com
    Koduleht: Thecomloan.com

    VastaKustuta
  7. Me töötame alusel seaduslikult liigkasuvõtjatelt 1951 pakume kohe raha laenude valitsuse ja erasektori töötajatele. Me pakume parimat teenust teile.
    Sa pead raha kiiresti?
    * Väga lihtne ja kiire ülekanne pangakontole.
    * Tagasimaksmine algab kaheksa kuud pärast saad oma raha.
    deposiidikonto
    * Madalad intressimäärad 2%
    * Tagastamine pikaajalise (1-30 aastat) jooksul.
    * Mõiste laenu makstakse igakuiselt ja on paindlik.
    * Kui kaua läheb aega, et rahastada? Pärast esitada laenutaotlus
    Võite oodata esialgse vastuse vähem kui 24 tundi.
    Rahastamise 72-96 tundi pärast teabe saamist peame.
    pärit
    Võtke oma krediitkaardi volitatud ja litsentseeritud litsentsi.
    Finantsabi teistes riikides.
    Täpsemat teavet ja taotlusvorme ühendust neid laene.

    E-post: Thecommunityloancompany@gmail.com
    Koduleht: Thecomloan.com

    VastaKustuta
  8. Head päeva,

    Igaüks, kas teil on kiirelt vaja laenu oma äritegevuse rahastamiseks, ettevõtte loomiseks või vajaduste rahuldamiseks, on FRED LARRY LAANI ETTEVÕTLUS alati abiks, kui kogu lootus on kadunud.

    Õigustatud laenu saamine on alati olnud suur probleem üksikisikutele, kellel on finantsprobleeme ja on vaja lahendust. Krediidi ja tagatiste küsimus on see, mida inimesed on alati õigustatud laenuandja laenu otsides mures. Kuid me oleme muutnud laenude erinevust usaldusväärsusega. Anname laenu vahemikus $ 500,000 kuni $ 500,000,000,000; Oleme Fred Larry Laenufirmad rahvusvaheliselt registreeritud, garanteeritud ja riiklikult sertifitseeritud, on lahendus kõigile teie finantsprobleemidele, meie laenud on lihtsad, odavad ja kiiremad ning anname laene üksikisikutele, ettevõtetele, ettevõtetele, äriorganisatsioonidele ja inimestele Igasugused üle kogu maailma.

    Meie teenused hõlmavad järgmist:

    Laenud igat liiki ja otstarbeks

    Sotsiaalkindlustus ja krediidikontroll puudub, 100% garantii. Kõik, mida peate tegema, on andke meile täpselt teada, mida soovite ja me kindlasti teeme teie unistuse. (FRED LARRY Laenufirma). Ütleb YES, kui teie pangad ütlevad EI. Täna võtke meiega ühendust selle laenusumma jaoks, mis on teie eelarvele vastav.
    Hankige oma laenu nüüd 3% intressimääraga.
    Kirjuta meile kohe aadressil (fredlarryloanfirm@gmail.com)

    VastaKustuta
  9. Kas sa oled ärimees või naine? Kas olete rahalises segaduses või vajate raha oma ettevõtte loomiseks? Vajadus maksta laene Oma võlg või tasuda oma arveid või alustada kena äri? Kas teil on madal krediidiskoor ja teil on raske saada kapitalilaenu kohalikelt pankadelt / teistelt finantsasutustelt? Sa pead ühe laenu või mis tahes põhjusel rahastama meile sabinhelps@gmail.com

    VastaKustuta
  10. Tere, kõik olen Hele, Eestist Narvast ja tahan öelda lihtsalt sügavat tänu Anna Laenufinantsele siiruse, avatuse, läbipaistvuse, tõepärasuse, armastuse ja toetuse eest neilt laenuraha saamise ajal ja pärast seda. Olen nende petturite käes palju läbi elanud ja aeg ei luba mul öelda, et käisin viimastel kuudel külalise veebis läbi või sain laenuraha, et saada siin Ungaris kodu, kuid Jumal vastas mu palved läbi toetuse ja armastuse proua Anna Figolt, kes võttis mind omaks ja mõistis minust hoolimata oma esialgsest kahtlusest ja püsimatusest ning oma hea südame ja armastusega olen nüüd tema 2% intressimääraga laenufondide kaudu koduomanik ja ma luban levitage seda uudist ja öelge ka maailmale, et endiselt on ehtsaid ja vähe häid veebilaenufirmasid, kes saavad aidata ja elustada ka kuiva luu nagu ma enne olin. Ärge jätke seda tunnistust kuulamata ja lugemata, sest see on tõeline elumuutev kogemus ja igaüks, kes sedalaadi ümberpööramist vajab, ei tohiks selles kõhelda ega kahelda, sest ma olen tõestanud ja vannun Taeva Jumalale, et see lugu on tõeline ja ka lugu minu kogemusest nendega. Vaadake neid nende e-posti aadressilt, kui vajate rahandust! e-post: annaloanfinance@gmail.com või võite temaga ühendust võtta e-posti aadressil: annaloanfinance@gmail.com kiire vestluskõne või whatsapp / +35677926593

    Aitäh
    Hele

    VastaKustuta
  11. Illuminati on mind palju aidanud, mu ema oli väga haige ja mul oli operatsiooni jaoks vaja 40000 eurot, kuid arvete tasumiseks polnud raha, ma taotlen oma pangas laenu, nad ei saanud mulle seda laenu pakkuda, kui ma nägin Internetis illuminaatide kohta tunnistust, arvasin, et see oli nali, võtsin ühendust lord Edmundoga, kes selgitas kõike illuminaatide kohta, kui saan registri, saan 5 miljonit eurot, on uus liige, siis sain registri ja saan raha on nüüd mu ema korras, illuminaatide hea külg on see, et pole inimohvreid, elan parimat elu, mul on hea maja ja autod ning väga hea äri, olen väga edukas ja saavutan oma unistused , tulge liikmeks ja nautige oma elu täieliku kontakthärra Edmundo telefonil või WhatsAppi numbril +2348159768201 või e-posti aadressil Worldunitedpowersociety@gmail.com, võtke ühendust illuminaatidega juba täna ja muutke oma elu lõplikult

    Hr Paul Finn

    VastaKustuta
  12. Ma olen nimelt Theresa Oliver. aga ma elan USA-s, paar kuud tagasi olin rahaliselt pinges ja oma meeleheite tõttu pettusid mind mitmed veebilaenuandjad. ja tänu oma erialale, nagu ma olen üksikema, oli 2 last ja kogu maailm tundus, et see ripub minu peal, ja ma kaeban ja arutlen sotsiaalmeedias oma sõbraga, kes elab (POOLA), kes mind suunas väga usaldusväärsele laenuandjale (proua Antonia Rowan) (CREDIT-SUISSE) laenuteenustest oli ta päästja JUMAL, kes saadeti minu perekonda päästma 3% intressiga 85 000,00 USD suuruse laenuga, ilma igasuguse stressita, pöörduge oma credit-suisse147@hotmail.com whatssap +393510351643

    VastaKustuta
  13. Tere kõigile, ma olen täna väga põnevil. Nägin kommentaare inimestelt, kes olid juba laenu saanud Sabinhelps@gmail.com ja siis otsustasin nende soovituste põhjal registreeruda. Paar tundi tagasi kinnitasin kokku 10 000 eurot, mida olin oma pangakontolt küsinud. See on tõesti suurepärane uudis ja ma soovitan kõigil, kes vajavad tõelist laenu, esitada taotlus e -posti teel: sabinhelps@gmail.com või whatsapp tema telefonil +79267494861.

    VastaKustuta
  14. OMG, this is an awesome, very interesting article. I can imagine the energy and time you have invested in this powerful combination of words. Many articles I come across these days do not really dive this deep to make it clear to the audience as you did. But believe me, the way you interact is literally 100% perfect. I will instantly grab your RSS feed to stay informed of any updates you make on your blog and as well take the advantage to demonstrate
    WAYS OF GETTING GERMAN DRIVERS LICENSE LEGALLY which many people are ignorant of when ordering fake documents online. Not over demanding I will also take the advantage to ask for your permission to join our 179.3k members TELEGRAM GROUP
    to share with us your ideas or any latest update on your blog.
    Thanks, I am Scott from Globex, we are expecting you on our platform.

    VastaKustuta


  15. kas olete huvitatud raha laenamisest, kas teil on vaja raha oma ettevõtte rahastamiseks, me laename raha kõigile kõikjal maailmas 2% intressimääraga võtke minuga kohe ühendust aadressil tinvestor53@gmail.com või WhatsApp +17575768165

    VastaKustuta
  16. Kallid laenuotsijad.

    Kas teil on rahalisi raskusi? Kas soovite alustada oma äri? See laenufirma loodi ülemaailmse inimõiguste organisatsioonina, mille ainus eesmärk on aidata vaeseid ja rahalistes raskustes inimesi. Kui soovite laenu taotleda, võtke nendega ühendust, kasutades allolevaid andmeid: e-post: elenanino0007@gmail.com

    Nimi:
    Nõutav laenusumma:
    Laenu kestus:
    Mobiili number:

    Aitäh ja Jumal õnnistagu
    KINDLUSTUS
    Ingrid

    VastaKustuta
  17. Tere tulemast teenusesse Spotcap Global Financial Services, minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka finantskonsultant. Pakun igasuguseid laenuteenuseid

    Kas vajate hädasti rahalist tuge? Kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil ühendust võtta minu ettevõttega | spotcapglobalservices@gmail.com | või saatke sõnum WhatsAppis: +31642117819 | ja teil on laen teie kontol 24 tunni jooksul, sest pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (Isikilaen, Ettevõtluslaen ja palju muud), pakume nii pikaajalisi kui lühiajalisi laene, samuti saate laenata kuni 15 miljonit eurot ning väljastame laenu madala intressimääraga. 3% aastas. Minu ettevõte aitab teil saavutada erinevaid eesmärke laia valiku laenutoodetega.

    Tunnistan tõsiasja, et legitiimse laenu saamine on alati olnud suur probleem. Inimestel, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad sellele lahendust, on paljudel inimestel kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest omakapitalilaenu saamine nii keeruline. kõrge intressimäär, ebapiisav tagatis, võlgade ja sissetulekute suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused

    Pole enam ooteaegu ega stressirohkeid pangakülastusi. Meie teenus on saadaval 24/7 – saate laenu võtta ja tehinguid sooritada igal ajal ja igal pool, kus seda vajate

    Pakume 24-tunniseid maailmatasemel laenuteenuseid. Päringuteks/küsimusteks? - Saada e-kiri | spotcapglobalservices@gmail.com | või saatke sõnum WhatsAppis: +31642117819 | & Saate kohe vastuse

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!!

    VastaKustuta
  18. Tere,

    Oleme sertifitseeritud pakkuma järgmist tüüpi laene VÕI mis tahes tüüpi rahastamist: Eralaen? Ärilaenud? Võlgade konsolideerimise krediit? Kas parandada oma kodu? Investeerimiskrediit? Krediidid on saadaval? Isiklikud laenud? Ärilaenud? Kombineeritud laen? Konsolideerimislaenud? Huvi korral võtke meiega ühendust: (dakany.endre@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  19. Kas vajate laenu? Meie laenuintress on 2%. Pakume igasuguseid laene, nagu eralaen, lepingulaen, pangalaen ärilaenuks ja palju muud või kui soovite oma ettevõtet refinantseerida, arveid tasuda, võtke meiega ühendust juba täna: saatke meile e-kiri kaudu: (zachm5335@gmail.com) WhatsApp +32 460203034

    VastaKustuta
  20. Oleme otselaenuandjad ja kuni 100% IPF (rahvusvaheline projektifinantseerimine). Anname laenu ettevõtte laiendamiseks, kinnisvarainvesteeringuteks, ehitus- ja eralaenud @ väga madala intressimääraga...

    PrivateLending on sõltumatult kuuluv võrdõiguslaenude platvorm ... 1380 Lasne - Belgia. demirovanna1983@gmail.com · © PrivateLending

    whatsapp: +32466905388

    Aitäh

    VastaKustuta
  21. Head päeva

    Olen Richard Cosmose eralaenuandja. Pakun laenu intressimääraga 2% aastas ja summas 2000 eurot - 500 000 000,00 eurot Sellel on 100% omakapitali finantseering tagatisega ja tagatiseta laenudega. Tagame oma finantsteenused paljudele meie globaalsetele klientidele. Meie paindliku laenuportfelli abil saab laene töödelda ja laenuvõtjatele üle kanda võimalikult lühikese ajaga. Tegutseme selgete ja arusaadavatel tingimustel ning pakume igat liiki laene huvitatud klientidele, ettevõtetele, korporatsioonidele ja igat tüüpi ettevõtetele. Võtke meiega kohe ühendust aadressil: (richardcosmos5@gmail.com)

    Pakkuge kiiret laenu.

    VastaKustuta
  22. Laenupakkumine ilma protokollita
    Pakume laene vahemikus 2000 € kuni 5 000 000 € teie valitud tagasimakseperioodi jooksul intressimääraga 2%. E-post: dakany.endre@gmail.com

    VastaKustuta
  23. Head päeva

    Olen Richard Cosmose eralaenuandja. Pakun laenu intressimääraga 2% aastas ja summas 2000 eurot - 500 000 000,00 eurot Sellel on 100% omakapitali finantseerimine tagatud ja tagatiseta laenudega. Tagame oma finantsteenused paljudele meie globaalsetele klientidele. Meie paindliku laenuportfelli abil saab laene töödelda ja laenuvõtjatele üle kanda võimalikult lühikese ajaga. Tegutseme selgete ja arusaadavatel tingimustel ning pakume igat liiki laene huvitatud klientidele, ettevõtetele, korporatsioonidele ja igat tüüpi ettevõtetele. Võtke meiega kohe ühendust aadressil: (richardcosmos5@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  24. Tere päevast, ma olen nüüd nii õnnelik, sest täna sain sellelt healt ettevõttelt oma 89 000 € laenu, samuti võite nendega ühendust võtta, kui vajate kiirlaenu, võtke nendega ühendust selle e-posti teel: (sabinhelps@gmail.com) või sabinhelps01 @outlook.com või telegramm: https://t.me/Debra_loans

    VastaKustuta
  25. Kas vajate kiiresti laenu? Kas pakume isiklikku laenu? Ärilaenud? Kodulaen? Põllumajanduslaenud? Õppelaen? Hoiuste konsolideerimise laen? Veoauto laenud? Autolaenud? Hotellilaenud? Laenud refinantseerida? ja koolilaenu enam pole? Esimesed laenud? .pakkume seda 2% intressiga! Võtke meiega ühendust: (richardcosmos5@gmail.com)

    Laenupakkumine

    VastaKustuta