esmaspäev, 2. juuli 2018

Ära jäta meid maha!


Jah, just selline karjatus potsatas täna mulle e-postkasti. All võõras mehenimi.
Olin esmalt natuke ehmatanud, aga kirja süüvides tõdesin- ah, tänapäevase turunduse trikid on ikka ammendamatud.
Aga et kõik klaar oleks, räägin asjad ausalt ja algusest peale ära.
Sellest kevadest tegid minu jaoks võrdlemisi karmi just igasugused tervisehädad, mida omal nahal kogesin.
Asi algas peale mingi eriti keerulise nimega kurguhaiguse- mononukleoosiga, millesse nakatasin enese teadmata ka oma lapsed... Nooremal möödus haigus õnneks igasuguste sümptomiteta, suurel piigal läks kehvasti- tal läksid lümfisõlmed paiste ja oli mõnepäevane mõõdukas palavik...
Sellele järgnes borrelioosidiagnoos ja lootus, ehk kolm nädalat tablette ja tablette ja tablette teevad minu tervise ja "paha ollaga" imet. Ei teinud.
Borrelioosi ei saavatki lõplikult välja ravida ja uut nakatumist ei olevat ka võimalik kuidagi vältida. Siis sööd aga uuesti tablette ja närvikiud ja süda ja liigesed ja mis kõik veel võib igal korral kahjustada saada, seda ei oska keegi ette aimata ja mu migreenile see kindlasti pärssivalt ei mõju, pigem vastupidi... Pähh, vastik ebaõiglane elu.
Ja nagu sellest veel vähe oleks, hakkas ootamatult selg ka häda tegema- olin päevapealt nagu vanainimene, kes ei saanud enam istumast tõustes selga sirgeks. Ja nii mitu nädalat järgimööda.
Egas midagi, tuli juba tuttav tee arsti juurde taas ette võtta. Ja muret kurta. Veel veeniverd, uurimist, puurimist ja vastuste ootamist. Kuni selgus valus tõde- ei mingit varajast reumat ega muud hullu- nõrk ja lodev oled, inime, ütles arstionu mulle läbi lillede. Lihast põle ollagi, liiga palju istud ja liiga vähe liigud.
Mis mõttes, ei saand mina aru- aga tantsin ju ja aeg- ajalt lähen jalgsi kooli ka ja...
Tjah, illusioon vaid, sest tõele au andes mööduvad mu päevad ikka suurelt jaolt laua ja/või arvuti taga küll. Lisaks on nüüd ju load ka taskus- et muudkui istu rooli ja mine, kuhu vaja, olgu siis ettekäändeks väsimus või halb ilm. Ja ega rooli keerates ega klahve klõbistades tõepoolest muskel paraku kasva...
Tuli teha otsus- hakata elama nii, et peaksin paremini vastu. Nii vaimses kui füüsilises plaanis. Esmalt parem toit, teiseks vähem stressi ( huvitav küll, kuidas?) ja kolmandaks treeningud ehk võimlemine, et must jälle (sügiseks?) asja saaks.
Siis saigi mõtete esmaseks seadmiseks piilutud säänsesse moodsasse keskkonda, nagu Fitlap.ee. Seal oli kõik kena, sai oma kaalud, mõõdud ja eesmärgid paika seada, aga kui asi toitumiseni jõudis, nõuti raha. Ja mina ei taht anda. Jätsin asja sinnapaika. Mispeale paar nädalat hiljem on nemad minu pärast üliväga mures, et oled aint konto teind ja rohkem ei iitsatagi, on ikka kõik korras? Ära jäta meid ( tühja rahakotiga) maha!
Tjah, parem kasutan omaenese vähest talupojamõistust.
Plaan sai esiti kena ja mitte väga suurejooneline. Kavatsen kogu juulikuu olla võimalikult tervislik. Süüa regulaarsemalt ja tervislikumalt kui seni, sest kumbki eelnimetatutest ei tule mul tegelt üldse välja. Ja mina olen veel selline imelik, kes ei söö mitte liiga tihti ja liiga palju, vaid otse vastupidi- pole üldse harvad juhused, kus unustan söömise seniks, kuni tuikav peavalu hakkab energiapuudusest juba tugevat alarmi lööma. Või kui ka söön, siis ikka liiga vähe ja/ või ühekülgselt, sest miski ei maitse ega tundu ahvatlev. Võin käia poes ringi pool tundi, seista ja uurida lettide vahel ja mitte miski ei tekita isu. Minu eripära vist. Või vaimuvaesus, et ma ei oska põnevaid ega isuäratavaid toite välja mõelda. Või laiskus, et ma ei viitsi pool päeva kokata. Ilmselt kombinatsioon kõigest kolmest.
Teine asi on liikumine/ treenimine. Siin ka ei aja pilli lõhki- alustuseks võtsin ette olla kolm korda nädalas aktiivne, sellest ühe korra moodustab endiselt tants, teine oleks liikumine jalgrattal ning kolmas lihastrenni ja jooga kombinatsioon. See viimatinimetatu on täitsa mu enese väljamõeldud, nüüdseks kaks korda juba järele proovitud ja tundub, et toimib, sest järgmisel päeval on siin- seal lihastes üht- teist tunda. Nagu oleks jalgadel, kõhul ja kätel olevaid lihaseid eesmärgipäraselt kasutatud või nii.
Ja veel üks asi- plaanin keset juulikuud omal nahal läbi teha ühe eksperimendi. Isegi mu täna juhuslikult kusagilt sotsiaalmeediast loetud horoskoop näis seda iga sõnaga toetavat- et aeg on nüüd küps, et õpi ja koge ja ole...
Aga ma olen ju ebausklik ka ja seega enne ei räägi, kui asi on täitsa kindel ja ehk isegi juba ära tehtud. Plaan on olemas, esmased märkmed maas ja eelluurel ka käidud. Rohkemat praegu ei ütle.

1 kommentaar:

  1. Hei hei!
    Kirjuta meile info@fitlap.ee ja kingime sulle juurde 2 nädalat Fitlapi kasutusaega. Saad põhitõed selgeks :-)

    Rene
    Fitlap.ee

    VastaKustuta