kolmapäev, 20. jaanuar 2010

Jee, linna! Külm, aga mõnus

Hah, sain eile päeval sel aastal esimest korda linna. Hurraa!!
Sain tantsima. Üle pika-pika aja. Aga tuli välja, et millestki tohutusuurest ma polnudki vahepeal ilma jäänud- nad olla nimelt põhiliselt sügisel õpitud tantse korranud, ja nagu ma aru sain, vist ainult ühe uue juurde õppinud ( mille ma ka kohe enam-vähem lennult selgeks sain)! Oh mind andekat, ekole!? Asi aga on teisalt suuresti ka selles, et kui 2-3 x juba pole trennis käinud, siis uuesti minnes ONGI kohe säärane eriliselt suur energia sees, jalad lahti ja vaatad ärevalt kella selle mõttega, et see trenn ometi veel niipea EI LÕPEKS!!
Jah, treener arvas ka, et paar korda kevade poole järele õppida ja ongi kõik. ( ma tõesti nii LOODAN, et kevadest hakkavad kõik asjad vähe paremini taas kokku jooksma, praegu on küll täielik segapundar, kuidas ja millal ma kuhugi saan jne).

Ah, eks see talv olegi pigem paigalpüsimise aeg, pole mõtet edasi-tagasi kööberdada, kui pakane ähvardab nina peast hammustada. Noh, minul oli natuke kibe käes küll selle linnasaamisega, lihtsalt mõned üpris elementaarsed ajsad hakkasid kodus otsa lõppema, mida kohalikust poest parimagi tahtmise korral juurde soetada ei õnnestu ( no nt nii elementaarsed asjad nagu erivärvilised mulineeniidid... hee-hee...Njah, tikkimissõltlaseks olen muutumas juba).
Linnakodakondseid oli hästi tore taas üle aegade näha ( kas pole mitte nii, et mida harvem oma esivanemaid ja muid lähedasi näed, seda toredamad ja kallimad nad tunduvad? Võrdluseks siis pubekameelne arusaam, et kui nendega ühist katust pidid veel jagama, tundus, et kellegi pole tüütumat/ nõmedamat/vastikumat elu).
Mis ajargaafiku üle vingumisse puutub, siis praam sõidab praegu üle orienteeruvalt 2 tundi ( kui kanal juba eelnevast sõidust lahti, siis 1,5 h). Mis tähendab, et ajagraafikut hetkel praktiliselt ei eksisteerigi. On umbkaudsed ajad, et võiksid olla siis ja siis sadamas, siis võib juhtuda, et praam mõne aja pärast jõuab... Jah, mis tähendab, et ka bussigraafikuga ei saa arvestada jne. Õnneks eile laabus kõik kenasti ( ma isegi SUUDAN inimestega täiesti normaalselt suhelda, kui end korralikult kokku võtan, aga veel parem on siis, kui juhtun lihtsalt olema suhtlemisaltimas meeleolus, mida mul küll kahjuks suhteliselt harva esineb...).
Jah, olenemata ametlikkuse puudumisest sõidab enamik ilmselt juba üle jää. Edu neile julgetele ...
Täna hommikul oli minul igatahes privaatreis- olin postikoti kõrval ainus reisija, kes müristades ja ragistades läbi kokkukülmunud jääpankade supi tagasi armasale saarele purjetas. ( aknast vaadates paistab kodusaar sadamasse saabujale küll väegade inimtühja paigana, avastasin taaskord - näha on esiti ainult tühi ja lage kadakane maa ning paar majakökatsit sadamapostide ümber külmetamas). Ja kõik. Muidu totaalne tardumus. Ei ühtki häält ega liikumist. Isegi linnud ei tundu taevas lendavat.
Ja milline päikesetõus! Täiesti veripunane idataevas! Ja ikka jälle pole mul fotokat ( eelmine andiski teadupoolest just 2009 a veebruarikülmade aegu väljas pildistades otsad, nii et ehk ongi hea, et praegu pakasega kalli aparaatusega õues ei vehi).
Tegelikult oli veel täitsa mitu asja, millest pajatada tahtsin, aga mõte täna kohe kuidagi ei liigu. ( tea, kas aju on ka külma saanud ja osad kanalid kinni külmanud nagu minu köögikraanil, millest tuleb ainult kuuma vett juba terve jaanuari...).

Kuidagi väga hajevil olek on. Heljuva uduluulu tunne. Imelik päev...

Ahjaa, nädalavahetuseks on kah üle aegade mõned ilusad plaanid, aga kas need ka täituvad, on veel vara välja reklaamida. Kui käes, toimunud ja õnnestunud, siis aega hõista küll.

1 kommentaar:

  1. Tähelepanu !!!

    minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing
    Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 1 nädal tehing.

    Attention !!!

    my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 1 week transaction.

    VastaKustuta