neljapäev, 17. detsember 2009

Lapsevanema raske, aga lõbus elu

Viimasel ajal on TV-st aina sagedamini hakatud näitama erinevas versioonis kondoomireklaame. Ja ühel õhtul tekkis ka minu lapsukesel iseendastmõistetav küsimus, misasi see kondoom selline on...
Olin esmalt natuke kimbatuses, aga üritasin siiski:
Noh, püüdsin asja ääri-veeri seletama hakata, see on nagu rasestumisvastane vahend meestele...
Mismoodi? ei taipa mu kõrgeltharitud 6-aastane midagi. Ise sa ütlesid, et mehed ei saa lapsi sünnitada!
Nojah, sünnitada nad ei saa, aga mäletad, mis me ühest raamatust kunagi lugesime- selleks, et laps saaks sündida, on vaja naise munarakku ja mehe seemet.
Jaa-jaa, mäletan küll.
No vot, selleks, et need mehe seemned soovitamtul ajal naise munarakuni ei jõuaks, ongi vaja meestele kondoomi.
Ahah!
Rohkem küsimusi ei olnud.
Khm-khm, praegu veel ....

Seda seika kirja pannes tuli mulle tegelikult veel üks paari aasta tagune asi meelde, kus jäime tidrikuga niisama lobisema ja jäime tollal nii 3-4 tirtsuga rääkima nii tõsisetel teemadel nagu jumal.
Kusagile panin selle dialoogi endale ka sõna-sõnalt kirja, aga hetkel pole seda käepärast. Lugu sai alguse vist sellest, et kõnelesime sellest, et ei maksa niisama, uisa-päisa tarvitada sõna jumal ja sellest tuletatud väljendeid ( jumalast lahe, jumala igav jne). Lapsuke tahtis teada, miks nii. Mina vastu, et vanarahvas rääkinud selle kohta, et nii nagu arvatakse, et vandumisel tuleb kurat ise koos saba ja sarvedega maa alt välja ja küsib madalalt kõmisedes, miks sa mind kutsusid, sama asi võib vist jumalaga ka juhtuda.
Aga milline see jumal on? päris lapsuke edasi.
Näh, ega mina nüüd ka päris täpselt ei tea, aga arvatavasti on ta mõni halli habemega heatahtlik taat.
Kas ta istub pilve peal?
Mõni arvab, et istub, mõni jälle arvab, et jumal on nähtamatu tegelane, kes kõiki inimesi valvab...
Aga, emme, kas jumal peeretab ka ?
!?!...

1 kommentaar:

  1. Irw, mulle meenub enda lapsepõlvest täpselt seesama küsimus ja arusaamatus, et misasi see kondoom on. Mulle seletati küll kuidagi otsekohesemalt seda asja, aga täit selgust ma ikka ei saanud sellesse keerulisse küsimusse enne, kui alles kuskil 8-9 aastasena, kui kuskilt pätsatud pornoajakirja sirvides asi nö. puust ja punaseks oli tehtud. Oli "Ahaa!", moment.

    Meenub veel umbes 7 aastaselt ema käest küsitud küsimus, et "Emme, mis see dildo on?" Kuskil lasteaias kuuldud sõna, keegi sõimas kedagi dildoks (nii et noorus oli juba 90ndate alguses hukas, eks). Sellele küsimusele ma vastust ei saanudki tookord, selgus saabus samuti alles aastaid hiljem sellesse olulisse küsimusse.

    Lapsevanema raske ja keeruline elu. :)

    Enda lapsed ilmselt küsivad kunagi, et misasi see anaaltapp on, oeh...

    VastaKustuta